SK

Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov

Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov je potrebné vypracovať, keď je pravdepodobné, že spracúvanie vedie k veľkému riziku pre práva a slobody dotknutých osôb.

Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil Zoznam spracovateľských operácií podliehajúcich posúdeniu vplyvu na ochranu osobných údajov v rámci Slovenskej republiky:

  1. Spracúvanie biometrických údajov fyzických osôb na účely individuálnej identifikácie fyzickej osoby v spojení aspoň s jedným kritériom uvedeným v usmerneniach WP 248.
  2. Spracúvanie genetických údajov fyzických osôb v spojení aspoň s jedným kritériom uvedeným v usmerneniach WP 248.
  3. Spracúvanie lokalizačných údajov v spojení aspoň s jedným kritériom uvedeným v usmerneniach WP 248.
  4. Spracovateľské operácie vykonávané podľa čl. 14 všeobecného nariadenia o ochrane údajov.
  5. Hodnotenie alebo prideľovanie bodov (napr. hodnotenie výkonnosti dotknutej osoby v práci).
  6. Posúdenie dôveryhodnosti.
  7. Posúdenie platobnej schopnosti.
  8. Profilovanie.
  9. Monitoring práce zamestnanca na základe vážnych dôvodov vyplývajúcich z osobitnej povahy činnosti zamestnávateľa.
  10. Spracúvanie osobných údajov na účely vedeckého alebo historického výskumu bez súhlasu dotknutej osoby v spojení aspoň s jedným kritériom uvedeným v usmerneniach WP 248.
  11. Spracovateľské operácie využívajúce nové alebo inovatívne technológie v spojení aspoň s jedným kritériom uvedeným v usmerneniach WP 248.
  12. Systematické kamerové monitorovanie verejných priestorov.

 Všetky mestá a obce, prevádzkujúce kamerový systém, sú povinné vypracovať Posúdenie vplyvu na spracúvanie osobných údajov.

Kontaktujte nás na info@isecure.sk.